Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 20

Sjøkreps som fingermat
DU TRENGER:
8 sjøkrepshaler
1 eggeplomme
1 ts fin sennep
1 dl soyaolje
saft av ½ sitron
litt salt og sukker
1 dråpe tabasco er også godt
rista brød
4 asparges
grønne erter
SLIK GJØR DU:
1. Kok sjøkrepsen i vann i en stor kasserolle, bruk
enten sjøvann eller vann med 2–3 ss salt per liter.
Legg krepsen oppi når vannet koker, og la dem
trekke i 3–5 minutter. Ta opp krepsen, og ha over
kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
2. Lag majones ved å røre godt sammen egge-
plommen og sennepen. Pisk gradvis inn oljen, og
tilsett sitronsaft, salt og sukker og ev. tabasco til
slutt. Husk at alle ingrediensene bør ha samme
temperatur.
3. Skjær små firkanter av rista brød, legg majo-
nes, skiver av asparges og en sjøkrepshale på
hvert brødstykke. Strø over noen grønne erter, og
server.
En enkel og god smårett som er rask å lage og som smaker nydelig med et glass tørr champagne til.
18
S M Å S M A K E R
«Norsk sjøkreps kan ikkje samenliknast med någå anna.»
1...,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19 21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,...356
Powered by FlippingBook