Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 29

27
S M Å S M A K E R
Gravlaks steikt i svart pepper
En spennende måte å servere gravlaks på.
DU TRENGER:
1 gravet laksefilet
1 god neve svart pepper
olje til steiking
1 dl rømme
1 ss grov sennep
1 ts dijonsennep
litt salt
SLIK GJØR DU:
1. Bruk ei tørr steikepanne, og rist pepperkornene
i den til de går i oppløsning. Da er de ferdig brent,
og har en mild smak.
2. Knus pepperen, det er enklest i en morter, og
vend gravlaksstykket i pepperen.
3. Ha litt olje i panna, og steik gravlaksen på nokså
sterk varme ca.1 minutt på hver side.
4. Skjær laksen i fine biter, og server med rista
brød og sennepsrømme. Den lager du ved å blande
rømme med sennep, og smaker til med litt salt.
1...,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28 30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,...356
Powered by FlippingBook