Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 51

Fenomenal
sjøkrepsgryte
Legg gjerne halene på grillen mens resten av
krepsen blir til en smaksrik, kremet suppe.
DU TRENGER:
8 hele sjøkreps (rå)
smør
litt olje
8 tomater
1 fennikel
2–3 sjalottløk
persillestilker
3–4 dl vann eller hvitvin
4 dl fløte
salt og svart pepper
dill
SLIK GJØR DU:
1. Rens sjøkrepsen ved å ta ut paven oppe ved
hodet, og dra ut den svarte strengen som løper
langs hele halen.
2. Del sjøkrepsen i to.
3. Pensle halene med smør og legg dem med
skjellsida ned i noen få minutter på grillen. Disse
kan du legge i gryta når den er ferdig til servering.
4. Ta hodene og klørne oppi ei varm panne og fres
dette i olje sammen med tomater, fennikel, løk og
persillestilker.
5. Ha over vann eller vin, og la blandingen koke i
10 minutter. Sil så av suppa.
6. Hell i fløte, og kok videre til du får en fin, kremet
konsistens.
7. Smak til med salt og pepper, og dryss over frisk
dill. Legg i sjøkrepshalene til slutt.
8. Server gjerne en god, kald rieslingvin eller
champagne til sjøkrepsen.
Sjøkreps
på grill
Det enkle blir til et festmåltid med gode råvarer.
Etter noen minutter på grillen er sjøkrepsen klar
til servering.
DU TRENGER:
8 hele sjøkreps (rå)
1 sitron
100 g smør
dill
persille
vårløk
SLIK GJØR DU:
1. Rens sjøkrepsen, husk å fjerne paven øverst
ved hodet. Del krepsen i to på langs, og legg på
rist eller plate med skallsida ned.
2. Bland temperert smør sammen med saft og
skall fra sitronen, finhakket dill, persille og vårløk.
Ha smøret over sjøkrepsen, og skvis over litt eks-
tra sitron.
3. Sett plata over grillen eller i steikeovnen, og la
den stå noen minutter. Sjøkrepsen er ferdig når
kjøttet «samler seg» og blir fastere. Pass på at den
ikke varmebehandles for lenge, da blir kjøttet seigt.
49
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
1...,41,42,43,44,45,46,47,48,49,50 52,53,54,55,56,57,58,59,60,61,...356
Powered by FlippingBook