Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 59

Marinerte kamskjell
Kamskjell servert i tynne, rå skiver med smaks-
rikt tilbehør.
DU TRENGER:
6 rå kamskjell
½ agurk
3 kokte nypoteter
½ sitron
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
sitronbåter
flaksalt
ev. paprikaolje
SLIK GJØR DU:
1. Skjær kamskjellene i tynne skiver, og legg dem
utover et fat.
2. Del agurk og poteter i terninger, og vend dem i
en blanding av olje, balsamicoeddik og persille.
Legg dette utover fatet sammen med kamskjel-
lene.
3. Server med sitronbåter og flaksalt så gjestene
kan smaksette sjøl.
4. Vil du ha litt ekstra smak, så ta over noen dråper
paprikaolje.
PAPRIKAOLJE
DU TRENGER:
2 røde paprikaer
½ liter solsikkeolje
SLIK GJØR DU:
1. Ta ut kjernene av paprikaene,
og del dem i skiver.
2. Bak dem så i ovn i 30 minutter
på 180 °C.
3. Avkjøl, og legg dem på et rent
syltetøyglass. Fyll opp med olje.
4. La stå en ukes tid i kjøleskap
så smaken setter seg.
57
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
1...,49,50,51,52,53,54,55,56,57,58 60,61,62,63,64,65,66,67,68,69,...356
Powered by FlippingBook