Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 67

Sylta makrell med dilldipp
Makrellen blir ekstra god med en dipp til.
DU TRENGER:
2 fine makreller, i skiver
100 g sukker
1 løk, i skiver
3 dl eddik
2 laurbærblad
3–4 svarte pepperkorn
dill
2 neper
4 gulrøtter
2 rødløk
½ agurk
SLIK GJØR DU:
1. Kok opp en sursøt lake av sukker, løk og eddik,
og bland i krydder og dill.
2. Legg skiver av godt renset og vasket makrell i
laken, og la dem trekke i 5 minutter.
3. Hell alt over på et tett glass og la makrellen stå
i kjøleskapet natta over.
4. Skjær opp grønnsakene i fine skiver, og la dem
varmes i laken fra makrellen ½ time før servering.
5. Legg makrellskivene i den lune laken de siste
femminuttene, og legg alt utover på et fat og strø
rikelig med dill over.
6. Lag staver av agurk ved å dele den i fire og
skrape ut kjernene. Pynt fatet med agurkstavene.
65
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
1...,57,58,59,60,61,62,63,64,65,66 68,69,70,71,72,73,74,75,76,77,...356
Powered by FlippingBook