Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 70

Dillgravet ørret med bakt blomkål
DU TRENGER:
1 kg røye eller anna rød fisk
30 g salt
20 g sukker
1–2 ts hvit pepper
1 bunt dill
SLIK GJØR DU:
1. Lag fine, beinfrie fileter av fisken.
2. Skjær filetene i strimler på langs, om lag 5 cm
brede. Bland salt, sukker og pepper godt, og for-
del dette rundt fiskestrimlene.
3. Legg raust med dill over, under og på sidene
av fisken.
4. Legg litt press på filetene, og la fisken ligge kjø-
lig i 3–4 dager.
5. Skjær tjukke skiver til servering.
BAKT BLOMKÅL
DU TRENGER:
1 blomkålhode
50 g godt smør
1 ss grov sennep
1 ss majones
1 ts fin sennep
rikelig med dill
salt og pepper
hardkokte egg
SLIK GJØR DU:
1. Legg et blomkålhode sammen med godt smør
på folie, smør den grove sennepen på blomkålen
og pakk den inn i folien.
2. Bak blomkålen i ovn på 180 °C i 30 minutter. Av-
kjøl.
3. Del blomkålen i to, og skjær grove biter av halv-
parten og små biter av resten.
4. Lag en dressing av majones, fin sennep og dill og
smak til med salt og pepper. Bland dette sammen
med de små blomkålbitene til en fin blomkålsalat.
5. Pynt et fat med den gravede fisken, de grove
bitene av blomkål, blomkålsalaten, noen delte,
hardkokte egg og masse dill.
Har du først gravet fisken ferdig, er dette rask og fantastisk god sommermat.
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
68
1...,60,61,62,63,64,65,66,67,68,69 71,72,73,74,75,76,77,78,79,80,...356
Powered by FlippingBook