Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 79

Sopp i sprø butterdeig
Bruk gjerne ferdig, frossen butterdeig. Det er enk-
lest og smaker veldig godt.
DU TRENGER:
nyplukket sopp etter smak
eller
f.eks. 10 aromasopp og 4 portobellosopp
4 sjalottløk
en neve finhakket persille
smør og olje til steiking
litt salt og nykvernet pepper
2 plater butterdeig
1 egg til pensling
SLIK GJØR DU:
1. Skjær soppen i grove terninger og grovkutt
sjalottløken. Bruker du kantareller, så deler du
bare de største soppene. Surr sopp og løk i smør
og olje til soppen er gyllen, og bland så inn en
god neve finhakket persille. Smak til med salt og
pepper.
2. Kjevle ut butterdeigen, og legg en tjukk stripe
soppblanding på midten. Brett over, og skjær til
kantene. Pensle med litt pisket egg.
3. Steik på 224 °C i 15–20 minutter til butterdeigen
er gyllen og sprø. Serveres lun.
Steinsoppomelett
Bruk aller helst steinsopp hvis du har det, porto-
bello er også et godt alternativ.
TIL TO PORSJONER TRENGER DU:
3–4 egg
½ dl vann
litt salt og finmalt pepper
1–2 steinsopper eller portobello
smør til steiking
gressløk
SLIK GJØR DU:
1. Skjær soppen i tynne skiver, og steik i smør i 2–
3 minutter til soppen er gyllen. Ha på litt gressløk.
2. Bruk samme panne som du har steikt sopp i og
ha i litt ekstra smør. Pisk sammen egg og vann,
hell røra i panna og strø på litt salt og pepper.
Steik på middels varme.
3. Legg soppen på den ene halvdelen. Når ome-
letten har stivnet, så brett den over soppen slik at
det blir en halvmåne. Server soppomeletten ny-
laget, gjerne med litt god grønn salat til.
77
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
1...,69,70,71,72,73,74,75,76,77,78 80,81,82,83,84,85,86,87,88,89,...356
Powered by FlippingBook