Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 88

S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
And med fennikelsalat
DU TRENGER:
1 andebryst
1 ss salt
FENNIKELSALAT
DU TRENGER
1 fennikel
½ ts salt
1½– 2 ts sukker
saft av ½ sitron
litt estragon
majones eller rømme
SLIK GJØR DU:
1. Gni andebrystet inn med salt, og la det ligge i
kjøleskap i to døgn.
2. Rut opp svoren, og legg andebrystet i kald
panne med skinnsida ned. Sett på sterk varme, og
steik til skinnet har fått fin farge. Snu, og brun litt
på den andre sida før du legger brystet inn i ABU–
røykeren som er oppvarmet med einer.
3. La brystet røykes i ca. 20 minutter. Pass på var-
men. Hvis du ikke kan holde hånden på lokket, så
er det for varmt. Trekk da røykeren litt av varmen.
4. Hvis du ikke har ABU–røyker, så brun brystet
som forklart over, og steik det så i steikeovn på
185 °C i 12–15 minutter.
5. La andebrystet hvile før du skjærer det i tynne
skiver.
6. Høvle tynne skiver fennikel, bland sammen salt,
sukker, sitronsaft og hakket estragon, og vend
dette inn i fennikelen. Server salaten sammen
med skiver av andebryst og gjerne litt majones
eller rømme til.
Andebryst skåret i tynne skiver er en delikat forrett, og her serverer Brimi en smakfull variant av
varmrøykt and og syrlig fennikelsalat. Brimi bruker en liten ABU–røyker til andebryst. Det er en liten
turrøykeovn som er enkel å bruke og som også egner seg fint til å røyke fisk.
86
1...,78,79,80,81,82,83,84,85,86,87 89,90,91,92,93,94,95,96,97,98,...356
Powered by FlippingBook