Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 98

Gul ertesuppe
Bruk enten grønnsakkraft eller kraft kokt på svine-
knoke.
DU TRENGER:
5 dl gule erter
1–1½ liter grønnsakkraft
eller
kraft (se side 105, men husk å bruke
svineknoke)
litt salt og pepper
SLIK GJØR DU:
1. Legg ertene i bløt i ca. 1 liter vann i 6–12 timer,
gjerne natta over.
2. Ha ertene i en kjele, og hell over krafta. La erter
og kraft småkoke i nærmere to timer, eller til ertene
er møre.
3. Smak til med salt og eventuelt nykvernet pepper.
96
«Ei gryte med supe klarar alle å koke.»
1...,88,89,90,91,92,93,94,95,96,97 99,100,101,102,103,104,105,106,107,108,...356
Powered by FlippingBook