Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 99

Tomatsuppe med
friske urter
Hjemmelaget tomatsuppe er både raskt og enkelt,
og smaker helt fenomenalt!
DU TRENGER:
1 kg tomater
2 løk
smør
salt og pepper
5 dl vann
urter som timian, basilikum og rosmarin
10–12 cherrytomater
ev. litt parmesanost
SLIK GJØR DU:
1. Skjær tomater og løk i terninger, og fres dem
godt i en kjele med smør til det meste av safta er
utkokt. Krydre med salt og pepper.
2. Hell i vannet, kok opp og la det koke i 10 minut-
ter. Smak til med salt og pepper. Ønsker du en jevn
suppe, kjører du den i food processor før serve-
ring.
3. Del noen cherrytomater i to, og bak dem i ovnen
på 200 °C i 10–12 minutter. Legg noen bakte to-
mater i hver tallerken før servering. Rasp gjerne
over litt parmesanost.
Soppsuppe med
kantareller
Denne høstlige suppa er perfekt som forrett til
søndagsmiddagen eller som lunt kveldsmåltid.
DU TRENGER:
4 never kantareller
2 sjalottløk i skiver
smør til steiking
2–3 dl vann
4–5 dl fløte
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
1. Bruk de styggeste kantarellene til krafta, og
gjem de peneste slik at du kan steike dem og
pynte suppa med dem til slutt.
2. Surr kantareller og sjalottløk i litt smør i 3–4 mi-
nutter på middels varme. Ha på 2–3 dl vann, slik
at vannet dekker, og kok i 15 minutter.
3. Hell i fløten, og kok til passe konsistens. Sil av,
og smak til med litt salt og pepper.
4. Smørsteik resten av kantarellene og ha dem
oppi suppa ved servering.
97
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
1...,89,90,91,92,93,94,95,96,97,98 100,101,102,103,104,105,106,107,108,109,...356
Powered by FlippingBook