Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 101

Løksuppe
DU TRENGER:
12 løk, gjerne forskjellige typer
2 ss smør eller olje
1 liter grønnsakkraft (ev. vann)
salt og pepper
8 skiver hard ost (parmesan)
1 kopp brødterninger
ev. frisk timian
saft av 1 sitron
½ liter vann
litt sukker
1 rødløk
SLIK GJØR DU:
1. Rens løken, og skjær den i skiver og ringer.
Steik løken brun i smør eller olje på svak varme,
pass på at den ikke brenner seg. Hell over grønn-
sakkraft, det gir ekstra god smak, men du kan også
bruke vann. Ta i litt salt og godt med nykvernet
pepper. La dette småkoke lenge, minst i 1 time.
2. Legg osteskivene på bakepapir under grillen og
steik dem til de er gylne.
3. Skjær opp rista brød i terninger.
4. Server løksuppa med brødterninger og ost på
toppen, og gjerne en kvast frisk timian.
5. Vil du variere, tar du vann i en kjele og presser
oppi sitronsaft og har eventuelt i litt sukker. Skjær
rødløken i fine ringer, og kok dem til fargen er dyp
rød. Legg litt rødløk i hver suppetallerken.
En klassiker som Brimi gjerne serverer. Som en ekstra delikat variant kan du ha sitronkokt rødløk i suppa.
99
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
1...,91,92,93,94,95,96,97,98,99,100 102,103,104,105,106,107,108,109,110,111,...356
Powered by FlippingBook