Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 95

Grønn ertesuppe
med torsk
En lettlaget og smaksrik suppe som passer fint
som forrett.
DU TRENGER:
400 g frosne, grønne erter
4 dl fløte
litt salt
400 g torskefilet
SLIK GJØR DU:
1. Kok opp fløten med litt salt i. Kjør ertene i en
food processor, hell på fløten og kjør videre til
suppa er jevn og fin.
2. Hell suppa tilbake i kjelen, kok opp og smak til
med salt.
3. Trekk torskefileten i lettsaltet vann, del opp i
biter og legg i suppa.
Spinatsuppe
En god og enkel suppe som passer godt både
som en forrett eller en lett lunsj på forsommeren.
Det smaker godt med litt salt skinke eller fenalår
til, eller et lite ostesmørbrød med brie og fenalår.
DU TRENGER:
250 g frisk spinat
litt smør
1 hvitløkfedd
6 dl lettmelk
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
1. Vask og forvell spinaten. Det betyr at du skal la
spinaten koke i usaltet vann i et lite minutt. Ta ut
spinaten, og sil av vannet.
2. Varm opp smør i en kjele. Ha i renset hvitløk,
deretter spinat og melk. Kok opp.
3. Slå alt tilbake i en food processor, og kjør til en
jevn suppe. Smak til med salt og pepper.
4. Server spinatsuppa varm, lun eller avkjølt.
93
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
1...,85,86,87,88,89,90,91,92,93,94 96,97,98,99,100,101,102,103,104,105,...356
Powered by FlippingBook