Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 91

Steikte rypebryst
TIL TO PORSJONER TRENGER DU:
2 rypebryst
smør til steiking
2 sjalottløk
litt god sopp, gjerne kantarell
ryllik
persille
SLIK GJØR DU:
1. Når rypa er flådd og rensket, skjærer du ut brys-
tene med en skarp kniv. Varm ei god steikepanne
på middels varme, og ha i litt godt smør.
2. Mens rypebrystene venter, skjærer du opp
sjalottløk i ringer og surrer den noen minutter i
panna sammen med soppen. Når blandingen er
passe steikt, tar du den ut av panna, men beholder
smøret.
3. Steik så rypebrystene i samme panne. Ha i litt
ekstra smør hvis nødvendig. Bruk maks middels
varme. Start med skinnsida ned i 10 sekunder.
Snu, og steik videre, men husk å snu ofte. Øs litt
smør over brystene underveis. Etter 4–5 minutter
er det nok.
5. Ta ut rypebrystene og la dem hvile i romtem-
peratur. Skjær brystene i tynne skiver, de skal være
dyp røde, ikke rosa, og server med den lune sopp-
og løkblandingen. Litt ryllik og persille, eller bare
persille, strøs over før servering.
Fin forrett!
89
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
«Oss må lære oss at smak ikkje kan lagast av mange ingrediensar.
Ein matrett er ikkje perfekt før det ikkje finst fleire ting å tå burt.»
1...,81,82,83,84,85,86,87,88,89,90 92,93,94,95,96,97,98,99,100,101,...356
Powered by FlippingBook