Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 83

81
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
Kantarellpanne
Fantastisk godt og veldig enkelt! Nytes som en
egen rett sammen med rista brød, eller som til-
behør til både kjøtt og fisk. Vil du ha en kremet
variant av kantarellpanna, tar du i fløte eller røm-
me før servering.
DU TRENGER:
ca. ½ kg kantareller per porsjon
noen sjalottløk
rapsolje
godt smør
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
1. Rensk soppen fri for grus og kvist. Ikke skyll
den. Skjær løken i fine skiver.
2. Ta litt rapsolje i glovarm panne. Ha soppen i
panna, og la den ligge lenge sammen med sjalott-
løken. Ikke rør i panna, for da begynner soppen å
koke istedenfor å steike.
3. Når soppen har fått satt seg skikkelig, tar du oppi
litt smør. Når det er smelta, kan du røre i sopp-
panna. Ta i salt og pepper til slutt. Server straks.
1...,73,74,75,76,77,78,79,80,81,82 84,85,86,87,88,89,90,91,92,93,...356
Powered by FlippingBook