Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 77

Steinsoppbiff
Dette er «kongen» i soppens verden, og smaker
veldig godt servert som en real biff med løk. Urte-
smør kan brukes til mye, og er et godt alternativ
til saus.
DU TRENGER:
4 steinsopper
2 løk
10–12 fine sukkererter
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
1. Skjær av kantene på steinsoppen og ta av
rørene under.
2. Steik soppen på svak varme i ei panne med litt
smør og olje. Soppen skal steikes lenge, til du er
sikker på at den er gjennomsteikt.
3. I ei anna panne steiker du løken. Den skal også
steikes lenge på svak varme, gjerne 30–40 mi-
nutter for å få fram den søtlige, gode løksmaken.
4. Lun sukkerertene raskt i samme panne som
soppen, smak til med salt og pepper, og server
steinsoppbiffen med en god skive urtesmør på
toppen.
URTESMØR
DU TRENGER:
100 g romtemperert smør
3–4 ss friske, hakkede urter,
f.eks. isop, dill, ringblomst og
kornblomst
SLIK GJØR DU:
1. Rør smøret mykt.
2. Legg litt jobb i å finhakke
urtene.
3. Bland alt godt sammen, enten
ved å røre for hånd eller kjøre alt
i en food processor.
4. Lag en pølse av smøret, rull
det inn i aluminiumsfolie og la
smøret stivne i kjøleskapet.
75
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
1...,67,68,69,70,71,72,73,74,75,76 78,79,80,81,82,83,84,85,86,87,...356
Powered by FlippingBook