Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 80

Kantarellpai
Kjempegod og fristende høstmat med masse
smak og flotte farger.
DU TRENGER:
190 g smør
250 g hvetemel
1 ts salt
¼ dl vann
smør til forma
4 egg
1 dl vann
salt og pepper
kantareller
brokkoli
SLIK GJØR DU:
1. Start med tertebunnen. Del smøret i terninger,
og kjør det med mel i en bolle med eltekrok.
2. Ha i salt, og spe med litt og litt vann til du har
fått en smidig deig. Sett den kaldt i
½
time.
3. Smør en terteform (15 cm), kjevle deigen og
trykk den fint ned i forma. Halvsteik bunnen på
180 °C med bakepapir og noe litt tungt oppi forma
slik at den ikke blir boblete og krymper sammen.
4. Slå sammen egg, vann, salt og pepper, og fyll
det oppi den halvsteikte tertebunnen sammen
med masse nysteikte kantareller (se framgangs-
måte under oppskrift på Kantarellpanne side 81)
og forvellet brokkoli.
5. Steik videre på 200 °C til eggeblandingen er fast
(10–15 minutter).
Kongeøsterssopp med
cherrytomater
En enkel måte å lage et spennende måltid med
sopp.
DU TRENGER:
6–8 hele kongeøsterssopp
6–8 skiver tørrsaltet bacon
litt smør til steiking
4 tjukke skiver fenalår
1 liten bunt persille
2–3 vårløk
godt brød
8 sherrytomater
SLIK GJØR DU:
1. Surr en skive bacon rundt hver sopp. Steik i
panne på middels varme til baconet er sprøtt og
soppen saftig og god.
2. Rist tynne brødskiver i panne med litt smør
eller rapsolje. Finhakk fenalår og persille. Anrett
soppen på fat med brød og strø over fenalår og
persille. Skjær kryss på toppen av cherrytoma-
tene, steik dem med bunnen ned i noen minutter,
og legg dem rundt på fatet. Dryss over litt hakket,
rå vårløk til slutt.
1...,70,71,72,73,74,75,76,77,78,79 81,82,83,84,85,86,87,88,89,90,...356
Powered by FlippingBook