Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 73

Skinke med sopp og ost
En stor, raus sommersalat som passer godt som
tilbehør til grillet kyllingfilet eller hvit fisk. Eller
nyt den som en enkel og lett sommerlunsj.
DU TRENGER:
1 romanosalat
eller
4 hoder hjertesalat
sopp
olivenolje til steiking
timian eller gressløk
brie eller ridderost
8–10 skinkeskiver, gjerne norsk spekeskinke
parmesan
SLIK GJØR DU:
1. Start med å vaske salaten godt. Legg den
eventuelt litt i kaldt vann også, for da blir den eks-
tra sprø. Del opp salathodene i passe store blader,
og legg dem utover på et stort fat.
2. Steik litt sopp i olje, og strø over hakket timian
eller gressløk. Del osten i terninger, og lun ter-
ningene litt i panna.
3. Legg skinkeskivene utover salatfatet, og strø
over den steikte soppen. Fordel osteterningene
over, rasp over litt parmesan og server straks.
71
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
1...,63,64,65,66,67,68,69,70,71,72 74,75,76,77,78,79,80,81,82,83,...356
Powered by FlippingBook