Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 63

Laks med Skjåkgrynsalat
Grynene er kokt i eplesaft og servert i en enkel
salat sammen med tynne skiver lun laks.
DU TRENGER:
renskåret laksefilet
god olje
salt og pepper
skall av 1 liten sitron
125 g byggryn (Skjåkgryn)
2½ dl eplesaft
1 bunt vårløk
1 løk
1 eple
SLIK GJØR DU:
1. Dekk bunnen av ei ildfast form med olje, dryss
på salt og pepper og ha i finrevet sitronskall.
2. Skjær laksefileten i tynne skiver, ca. 2 mm, og
vend laksen godt i oljen. Sett fatet i ovnen, og lun
laksen på 60 °C i 12–15 minutter.
3. Kok byggryna møre i eplesafta, og fres dem så
lett i ei panne sammen med finhakket løk, vårløk,
eple i terninger og salt og pepper.
4. Fordel byggrynsalaten over laksen, og server
fra den ildfaste forma.
61
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
1...,53,54,55,56,57,58,59,60,61,62 64,65,66,67,68,69,70,71,72,73,...356
Powered by FlippingBook