Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 68

Fjellfisk på glass
Harren tilhører laksefamilien. Fileter lagt ned i
lake er en fin måte å utnytte fisken på. Du kan
også bruke ørret eller anna god ferskvannsfisk.
DU TRENGER:
1 harr eller fjellørret
1 ss grovt salt
3 dl eddik
100 g demerarasukker
2 sjalottløk i skiver
1 gulrot i skiver
3 laurbærblad
1 ss nellikspiker
½ ss hel pepper
SLIK GJØR DU:
1. Skjær ut fileter av fisken, og la filetene ligge i
grovt salt i ½ time slik at de blir fastere i kjøttet.
2. Kok opp eddik og sukker, og ha i løk, gulrot og
krydder. Kok til grønnsakene er møre, og smak
laken til med eventuelt litt mer sukker.
3. Skjær fiskefiletene i biter, legg dem på et rent
glass og hell over laken. La fisken trekke i 1 time
før du smaker. Server med grovbrød eller flatbrød
og smør. Bruker du tette glass, kan fisken holde
seg fint i kjøleskap i en uke.
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
66
1...,58,59,60,61,62,63,64,65,66,67 69,70,71,72,73,74,75,76,77,78,...356
Powered by FlippingBook