Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 75

Pizza med spekeskinke
DU TRENGER:
25 g gjær
3 dl vann
1 dl olje
1 toppet ts salt
ca. 800 g hvetemel
tomatsaus
vellagret norsk ost
cherrytomater
Santa Christina spekeskinke
SLIK GJØR DU:
1. Bland ut gjær med litt lunkent vann, og bland
sammen det tørre.
2. Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin i
5 minutter, og la så deigen heve i 30 minutter.
3. Kjevle ut deigen til en stor pizza eller flere por-
sjonspizzaer.
4. Det kan være lurt å halvsteike pizzaen før du
pynter den. Sett plata i ovnen, og varm opp til
250 °C. Legg pizzabunnen på den varme plata, og
steik i 1–2 minutter.
5. Pynt pizzaen med god tomatsaus, ost og halve
cherrytomater, og ettersteik i 5–6 minutter til osten
er gyllen. Legg på tynne skiver spekeskinke med
en gang du tar pizzaen ut av ovnen.
En god bunn er fundamentet i en god pizza. Anpass mengden væske og mel til deigen er glatt og fin.
73
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
1...,65,66,67,68,69,70,71,72,73,74 76,77,78,79,80,81,82,83,84,85,...356
Powered by FlippingBook