Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 85

Sommerens første gulrøtter
med hjemmelaget majones
Server som en forrett eller tilbehør til lett sommer-
mat.
DU TRENGER:
2 bunter små gulrøtter
2 dl vann
50 g smør
litt salt
1 bunt gressløk
hjemmelaget majones, se side 51
SLIK GJØR DU:
1. Vask og rens gulrøttene, men ikke skrell dem.
2. Kok opp vann, og ha i smør og litt salt. Kok
gulrøttene til de er lett møre (3–5 minutter). Ta
dem opp av vannet, og la dem renne godt av seg.
3. Kok opp en ny kjele med vann, og forvell en
bunt gressløk. Legg gressløken kjapt i kaldt vann
etter forvellingen, da blir grønnfargen ekstra sterk.
4. Legg fire og fire gulrøtter sammen, og fest dem
med et bånd av gressløken.
5. Server gulrøttene lune, med litt majones til.
83
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
1...,75,76,77,78,79,80,81,82,83,84 86,87,88,89,90,91,92,93,94,95,...356
Powered by FlippingBook