Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 93

Rypepostei
DU TRENGER:
300 g innmat og kjøtt av rype
100 g medisterfarse
1 liten gulrot
½ liten purre
5–6 einerbær
2 ts salt
2 ss rødvin
¾ dl vann
2 egg
smør til forma
SLIK GJØR DU:
1. Rensk kråsen, og reinskjær lårene for kjøtt.
Grovmal hjerte, lever, krås og kjøtt sammen med
gulrot, purre og einerbær.
2. Bland alt dette godt sammen med medister-
farsen, salt, rødvin, vann og egg.
3. Smør ei ildfast form. Ha i blandingen, og steik
på 200 °C i rundt 30 minutter.
4. Avkjøl posteien, og hvelv den ut av forma.
Har du først fått tak i hele ryper, er dette en fin måte å utnytte alt som kan utnyttes på rypa. Ta sjansen,
følg oppskriften – og du kan snart imponere med egen, knallgod rypepostei! Dette er en grov, men
samtidig saftig postei. Brimi bruker gjerne hjemmelaget kreklingvin istedenfor rødvin i posteien.
91
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
1...,83,84,85,86,87,88,89,90,91,92 94,95,96,97,98,99,100,101,102,103,...356
Powered by FlippingBook