Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 105

Persillerotsuppe
En mild og nydelig suppe. Røykt laks, bacon eller
steikte kamskjell er godt til dersom du vil ha litt
mer mat i suppa.
DU TRENGER:
4 persillerøtter
ca. 4 dl melk
ca. 4 dl vann
½ dl fløte
litt salt
1–2 ts sitronsaft
bladpersille
SLIK GJØR DU:
1. Skrell persillerøttene, og del dem opp i grove
biter.
2. Kok røttene møre i en blanding av like deler
melk og vann. Hell på væske til det dekker.
3. Løft ut de kokte persillerøttene, og kjør dem i
en blender mens du sper med væska til passe
konsistens.
4. Ha suppa tilbake i kjelen, smak til med litt fløte,
salt og sitronsaft. Strø over hakket bladpersille før
servering.
Persillerotsuppe
med sjøkreps
Denne varianten av persillerotsuppe smaker ekstra
godt sammen med ferske sjøkreps.
DU TRENGER:
2 sjalottløk, finhakket
4 små persillerøtter
½ dl Ringi eplesaft (eller anna god eplesaft)
½ liter vann
½ liter melk
salt og pepper
½ sitron
12 sjøkrepshaler
smørdampede grønne erter
brødkrutonger
SLIK GJØR DU:
1. Fres løk og persillerøtter i en varm kjele sam-
men med litt smør, uten at det blir brunt. Hell oppi
eplesaft, kok opp og tilsett vann og melk. La det
koke til persillerøttene er møre.
2. Løft persillerøttene ut av kjelen og kjør dem i
en blender mens du sper med kokevæska. Spe til
ønsket konsistens, sil og smak suppa til med salt,
pepper og litt sitronsaft.
3. Server med steikte sjøkrepshaler (husk at sjø-
krepshaler kun trenger 2–3 minutter før de er steikt),
smørdampede grønne erter og brødkrutonger.
103
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
1...,95,96,97,98,99,100,101,102,103,104 106,107,108,109,110,111,112,113,114,115,...356
Powered by FlippingBook