Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 113

111
Torsk med rødbetsaus
DU TRENGER:
ca. 1 kg torskeloin
saltlake (10 %)
olje og smør til steiking
4 dl eplesider
2 sjalottløk
2 dl fløte
2 rødbeter, kokte
litt salt
SLIK GJØR DU:
1. Legg fisken i 10 % saltlake i 7–8 minutter. Salt-
lake lager du ved å røre ut 1 dl salt i 1 liter kaldt vann.
2. Tørk fisken godt, og del den i passe store por-
sjonsstykker. Steik fisken i litt olje på sterk varme
med skinnsida ned. Når du ser at kjøttet har fått
en hvitere farge halvveis opp på fiskestykket, tar
du litt smør i panna og skrur ned til litt under mid-
dels varme. Steik fisken i 2–3 minutter til, og ta så
panna til side.
3. Rødbetsausen lager du ved å koke eplesider
sammen med hakket sjalottløk til det er igjen ca.
¼ av mengden. Hell så i fløten og la sausen koke
til den tykner.
4. Del rødbetene i fine terninger, ha dem oppi
sausen, og la rødbetene bli varme. Smak til med
salt, og server sammen med torsken.
F I S K T I L M I D D A G
For å få torsken fast og fin i kjøttet, er det lurt å legge den i saltlake i 7–8 minutter før du steiker den.
1...,103,104,105,106,107,108,109,110,111,112 114,115,116,117,118,119,120,121,122,123,...356
Powered by FlippingBook