Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 119

Klippfisk på grill
Kjøp beinfri klippfisk, og pass på at du vanner den
godt ut. Så kan fisken legges rett på grillen.
DU TRENGER:
fine skiver utvannet klippfisk
god olje
SLIK GJØR DU:
1. Pensle fiskestykkene med olje. Og legg dem rett
på grillen.
2. Pass godt på at varmen ikke er for sterk, og snu
stykkene forsiktig underveis.
3. Fisken er ferdig nå du ser at den lett deler seg.
4. Server med salte, grillede poteter.
GRILLPOTETER
DU TRENGER:
nypoteter
1 liter vann
100 g havsalt
god olje
frisk persille
dill
SLIK GJØR DU:
1. Kok potetene med skallet på i
saltet vann til de blir lett møre.
2. Legg potetene på ei plate, og
avkjøl dem.
3. Pensle dem så med olje og
finhakket persille, og legg dem
femminutter på grillen sammen
med fisken.
4. Finhakk dill, og strø over po-
tetene før servering.
117
F I S K T I L M I D D A G
1...,109,110,111,112,113,114,115,116,117,118 120,121,122,123,124,125,126,127,128,129,...356
Powered by FlippingBook