Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 129

Grillet rødspette
Dette ser både eksklusivt og fristende ut, og er i
tillegg veldig enkelt å lage.
DU TRENGER PER PORSJON:
1 hel rødspette (600–800 g)
litt olje
¼ bifftomat
en neve rensede reker
3–4 sitronskiver
litt grønt etter smak, som vårløk, gressløk og
urter
ev. litt flaksalt
SLIK GJØR DU:
1. Smør litt olje på aluminiumsfolie, og legg på
hele fisken. Pakk fisken inn i folien, men lag ikke
pakka så tett. Pass på at det er litt luft over fisken.
2. Legg fiskepakka på grillen, og pass på at var-
men ikke er for sterk. Det ideelle er middels varme.
Etter 10 minutter kan du åpne pakka og sjekke om
skinnet løsner fra fiskekjøttet. Skinnet vil sprekke
litt opp i varmen. Dra forsiktig skinnet av.
3. Legg den åpne fiskepakka tilbake på grillen, og
strø litt hakket bifftomat, en neve reker, sitron-
skiver og litt grønt over fisken. Grill til rekene er
lune, og server rødspetta rett fra foliepakka. Strø
over litt flaksalt hvis nødvendig, men fisken skal i
utgangspunktet bli salt nok av rekene.
127
F I S K T I L M I D D A G
1...,119,120,121,122,123,124,125,126,127,128 130,131,132,133,134,135,136,137,138,139,...356
Powered by FlippingBook