Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 135

Grillet makrell
Pakker du makrellfiletene i folie, er det lett å få
fiskemiddagen vellykket. Basilikumpuré og fløte-
stuet sommerkål er godt tilbehør.
DU TRENGER:
2 makrellfileter med skinn
olje
salt og pepper
smør
1 sitron (grovhakket)
½ purre
ev. fløtestuet sommerkål
SLIK GJØR DU:
1. Lag basilikumpureen først.
2. Smør olje på et stykke aluminiumsfolie, og legg
på makrellfiletene med skinnsida ned. Ha på litt
salt og pepper, og legg noen klatter smør rundt
filetene.
3. Legg folien på grillen, og pass på at varmen
ikke er for sterk. Snu fisken en gang. Halvveis i
grillprosessen strør du over grovhakket sitron og
purre i fine ringer. Pensle litt av den ferske pureen
over makrellfiletene til slutt.
4. Løft folien av grillen, og la fisken få hvile noen
minutter før servering. Fløtestuet sommerkål sma-
ker godt til.
BASILIKUMPURÉ
Her er det mye god sommer-
smak.
DU TRENGER:
3 dl olje
1 bunt basilikum
1 litt mindre bunt persille
2 ts salt
SLIK GJØR DU:
1. Fjern gjerne stilkene på
løvetannbladene, da blir de
mindre bitre.
2. Kjør oljen og alt det grønne i
en food processor, og smak til
med salt til slutt.
133
F I S K T I L M I D D A G
1...,125,126,127,128,129,130,131,132,133,134 136,137,138,139,140,141,142,143,144,145,...356
Powered by FlippingBook