Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 133

Grillet uer
Dette er lett og fin sommermat. Bruk godt med
olivenolje sammen med tomatene, så får du en
nydelig sjy med smak av tomat og olje.
DU TRENGER:
1 uerfilet per porsjon (ca. 150 g)
god olivenolje
salt og pepper
tomater, gjerne forskjellige slag
SLIK GJØR DU:
1. Skjær passe store porsjonsstykker av uerfileten,
pensle stykkene med olje på begge sider og ha på
salt og pepper.
2. Grillsteik fisken et par minutter på hver side,
pass på at varmen ikke er for sterk. Stykkene skal
bli pent brune, ikke svidd! Ta fisken til side, og la
den hvile mens du steiker tomater og lager sjy.
3. Del tomatene i to, legg dem i panna og ha over
godt med olivenolje. Steik tomatene til de safter
seg, og server demmed uerfilet på toppen og den
varme tomatsjyen rundt.
131
F I S K T I L M I D D A G
1...,123,124,125,126,127,128,129,130,131,132 134,135,136,137,138,139,140,141,142,143,...356
Powered by FlippingBook