Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 139

Kald laks
Dette er den gammeldagse måten å koke laks på.
Fisken skal avkjøles i laken, og smaker aller best
når den lages dagen før servering.
DU TRENGER:
4 skiver fersk laks
1 løk
1 purre
1½ liter vann
1 dl eddik (hvit)
5–6 pepperkorn
2 laurbærblad
4 ss salt
1 bunt persille
SLIK GJØR DU:
1. Skjær løk og purre i skiver, og legg i en kjele
sammen med vann og eddik. Ha i pepper, laur-
bærblad og salt, og en bunt med persille.
2. Kok opp laken, trekk kjelen til side og legg laksen
oppi. La laksen trekke, ikke koke, i 20 minutter.
3. Sett laksen til avkjøling i laken, gjerne natta over.
PEPPERROTRØMME
DU TRENGER:
1 dl rømme
1 ts sukker
½ ts salt
1 ss revet pepperrot
ev. salat og brød
SLIK GJØR DU:
1. Rør sammen rømme, sukker
og salt.
2. Tilsett pepperrot, og rør den
inn i rømmen.
3. Server pepperrotrømmen ved
sida av den kalde laksen, gjerne
med store salatblader og godt
brød til.
137
F I S K T I L M I D D A G
1...,129,130,131,132,133,134,135,136,137,138 140,141,142,143,144,145,146,147,148,149,...356
Powered by FlippingBook