Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 147

Ørret i sjalottløksmør
Denne retten er både enkel og delikat, og lages
med enten ørret eller ishavsrøye. Server gjerne
med gode nypoteter til.
DU TRENGER:
600 g ørretfilet (skinn- og beinfri)
2 ss smør
4 sjalottløk
litt salt
gressløk
SLIK GJØR DU:
1. Skjær løken i skiver, og steik den i smør til den
er gyllen. Ha på litt salt under steikingen. Pass på
varmen slik at løken ikke blir brun og brent.
2. Bland inn rikelig med finskåret gressløk i smø-
ret og sjalottløken.
3. Del fiskefiletene i passe store stykker og legg
dem oppå løken. La så fisken trekke til den er akku-
rat ferdig. Sett eventuelt på et lokk et par minutter,
og server straks.
Ishavsrøye i folie
Dette er en frodig rett som det er vanskelig å mis-
lykkes med. Vær raus med både grønnsaker, urter
og smør, og du kan glede deg til et festmåltid.
DU TRENGER:
1 hel ishavsrøye
smør
salt og pepper
1 selleristang
2 sjalottløk
2 vårløk
1 bunt dill
finhakket gressløk
revet sitronskall
SLIK GJØR DU:
1. Siden ishavsrøya ofte veier 300–400 g, kan det
passe å lage flere små foliepakker og servere en
pakke per porsjon og la folk åpne foliepakka sjøl.
Fyll hver fisk med rikelig med smør, salt og pep-
per. Skjær små snitt i skinnet, og dytt inn litt smør
i snittene. Rikelig med smør er viktig for å kvali-
tetssikre kokeprosessen. Du trenger ikke spise alt
smøret etterpå!
2. Ha så rikelig med grønnsaker og urter i og
rundt fisken.
3. Lag en tett foliepakke, slik at smøret ikke renner
ut. Legg pakka slik at fisken ligger med ryggen
ned, og steik på 200 °C i 25–30 minutter.
145
F I S K T I L M I D D A G
1...,137,138,139,140,141,142,143,144,145,146 148,149,150,151,152,153,154,155,156,157,...356
Powered by FlippingBook