Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 152

Fiskegrateng
DU TRENGER:
1 kg hvit fiskefilet (hyse, torsk eller sei)
5 dl vann
3–4 ss smør
2 ts salt
litt nymalt pepper
6–8 ss hvetemel
kraft fra smørdampingen
1–2 dl melk (kan droppes)
saft av 1 sitron
litt revet muskatnøtt
5–6 egg
300 g kokt makaroni
litt brødkrum (knust kavring eller tørket brød)
SLIK GJØR DU:
1. Skjær fisken i passe store stykker.
2. Kok opp vann, smør, salt og pepper. Legg fiske-
stykkene i vannet, og la dem trekke i 5–6 minutter.
Ta fisken ut av kjelen. Rør hvetemelet inn i krafta
til en fin, glatt saus. Hell eventuelt i litt melk. Kok
opp, og smak til med sitron og revet muskat.
3. Skill eggene, og rør plommene inn i sausen. Ha
fisk og makaroni inn i massen. Stivpisk eggehvit-
ene, og vend dem forsiktig inn i blandingen. Hell
alt over i en smurt form, og dryss over brødkrum.
4. Steik i ovn på 200 °C i rundt 1 time. Bruker du
porsjonsformer, må du beregne noe kortere steike-
tid. Gratengen skal være lys brun og fint hevet når
den er ferdig. Server straks, gjerne med revne gul-
røtter, gode poteter og smelta smør med persille.
Tradisjonelt tilbehør til fiskegrateng er revne gulrøtter, kokte poteter og smelta smør med persille.
F I S K T I L M I D D A G
150
1...,142,143,144,145,146,147,148,149,150,151 153,154,155,156,157,158,159,160,161,162,...356
Powered by FlippingBook