Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 149

Seibiff med løk
En god, gammeldags fiskerett servert med råkost
og hjemmelaget remulade.
DU TRENGER:
1 kg seifilet
1 egg
2 ss vann
3 ss mel
1 ts salt
1 ts nymalt pepper
2 vanlige løk eller
6–8 sjalottløk
2 ss smør til steiking
SLIK GJØR DU:
1. Visp sammen egg og vann i en bolle, og bland
sammen mel, salt og pepper på en tallerken.
2. Del seifileten i passe store stykker, vend styk-
kene først i eggeblandingen og så i melblandin-
gen og legg stykkene direkte i ei varm steikepanne.
Steik pent og forsiktig i smør på middels varme i
3–4 minutter på hver side. Når fiskekjøttet be-
gynner å svulme opp, er biffene ferdig.
3. Skjær løken i tynne skiver, og steik den lenge i
smør på svak varme. Steik i alle fall i en halvtime,
da blir løken perfekt.
HJEMMELAGET REMULADE
DU TRENGER:
2–3 eggeplommer
litt salt
3 dl mild olje
2 ts sitronsaft
30 g finskåret sylteagurk
30 g kapers
finhakket persille
ev. litt finskåret ansjos
SLIK GJØR DU:
1. Pass på at alle ingrediensene
har samme romtemperatur før
du begynner. Rør eggeplomme-
ne godt sammen med salt.
2. Pisk inn oljen, først dråpevis,
deretter i tynn stråle. Tilsett sit-
ronsaft og smak til.
3. Bland inn sylteagurk, kapers,
persille og ansjos.
147
F I S K T I L M I D D A G
1...,139,140,141,142,143,144,145,146,147,148 150,151,152,153,154,155,156,157,158,159,...356
Powered by FlippingBook