Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 151

Enkel fiskegryte
Bland hvit og rød fisk, eller bruk den fisken du
liker. Denne enkle gryta lages uten fiskekraft,
men med en base basert på grønnsaker, vin, fløte
og vann.
DU TRENGER:
500 g torskefilet
500 g laks
1 brokkoli
1 liten purre
2 gulrøtter
litt grønne erter
salt og sitron
SLIK GJØR DU:
1. Skjær fisken i litt store terninger.
2. Del brokkolien i fine buketter, skjær opp purren
og skjær gulrøttene i fine terninger. Kok grønn-
sakene møre i lettsaltet vann.
3. Ta ei ny gryte, og legg i den rå fisken og de lett
møre grønnsakene. Hell over basen, og kok opp.
Smak til med salt og litt sitron og server.
149
F I S K T I L M I D D A G
BASE TIL FISKEGRYTA
DU TRENGER:
5 sjalottløk
½ fennikel
litt smør
2 dl hvitvin
2½ dl vann
3 dl fløte
en neve dill
SLIK GJØR DU:
1. Skjær løk og fennikel i skiver,
og surr dette raskt i litt smør. Hell
på hvitvin og la det koke lett i 2–
3 minutter.
2. Hell på vann og fløte og kok i
10 minutter.
3. Legg i en god neve dill, og la
den trekke med i nye 10 minut-
ter. Sil, og basen er ferdig.
1...,141,142,143,144,145,146,147,148,149,150 152,153,154,155,156,157,158,159,160,161,...356
Powered by FlippingBook