Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 160

Storfugl med blåbær
Tiur og røy er nydelig festmat som er stor stas å
servere.
DU TRENGER:
1 tiur, 4–4,5 kg
smør til bruning
1–2 ts salt
1 ts pepper
steinsopp
brokkoli
blåbær
SLIK GJØR DU:
1. Skjær pent ut brystfiletene og bind dem godt
opp med en bomullshyssing.
2. Ha litt smør i ei gryte, og brun filetene på begge
sider. Ha på salt og pepper. Sett lokk på gryta, og
steik på middels varme.
3. Når filetene begynner å svulme slik at du ser
kjøttet bule ut mellom surringene, tar du dem ut
og lar dem hvile i 10 minutter. Deretter får de en
ny runde i gryta til kjøttet på nytt svulmer.
4. La tiurbrystene hvile i 7–8 minutter før du
skjærer dem i fine skiver på langs.
5. Server med steikt steinsopp, brokkoli, blåbær
og litt steikesjy. Du kan også servere med viltsaus.
Bruk da samme framgangsmåte som rypesausen.
K J Ø T T T I L M I D D A G
158
1...,150,151,152,153,154,155,156,157,158,159 161,162,163,164,165,166,167,168,169,170,...356
Powered by FlippingBook