Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 163

Helsteikt kylling med trøffelsaus
Serveres med gode grønnsaker og steikte pote-
ter. Kylling og trøffel er gode smaker sammen.
DU TRENGER:
1 hel, rå kylling
½ trøffel (2–3 g), i skiver
1 kopp brødrasp
1 ss dijonsennep
2 sjalottløk
2 skiver bacon
1 steikt portobellosopp (eller anna sopp)
SLIK GJØR DU:
1. Kjøp god, rå kylling med skinn. Lag et lite kutt
ved låret, og bruk fingrene til å løsne skinnet for-
siktig opp mot ryggen. Legg inn trøffelskivene.
2. Bland brød, sennep, løk, bacon og sopp i en
food processor. Fyll stuffingen i buken på kyl-
lingen.
3. Steik på 225 °C med steiketermometer satt inn
mot ryggbeinet. Ta ut kyllingen ved 65–66 °C, og
la den hvile til 72 °C før servering.
LYS SAUS MED TRØFFEL
DU TRENGER:
50 g smør
50 g mel
8 dl hønsekraft
2 dl fløte
1–2 g finhakket trøffel
(eller urter du liker godt)
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
Kok jevningen med hønsekrafta,
ha i fløte og trøffel til slutt og
smak til med salt og pepper.
161
K J Ø T T T I L M I D D A G
1...,153,154,155,156,157,158,159,160,161,162 164,165,166,167,168,169,170,171,172,173,...356
Powered by FlippingBook