Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 173

Fårikål
Retten kan vel egentlig kalles lam i kål, siden det
smaker aller best med ferskt lam i denne gode
gryta.
DU TRENGER:
2 lammeboger
1 stort kålhode
en neve hele pepperkorn
2 ss salt
litt mel
vann
SLIK GJØR DU:
1. Del opp kjøtt og kål i passe store biter, og legg
dette lagvis i en stor kjele med pepperkorn og salt
mellom hvert lag. Start med de feteste kjøttstyk-
kene nederst.
2. Vil du ha en litt fyldigere saus, kan du ha litt mel
mellom hvert lag.
3. Fyll opp med vann til det dekker. Kok opp under
lokk og la fårikålen koke til kjøttet løsner fra
beinet. Sjekk etter ca. 2 timer.
4. Fårikålen kan gjerne stå og hvile litt før serve-
ring, og den smaker faktisk enda bedre når den
varmes opp dagen etter.
171
K J Ø T T T I L M I D D A G
«Oss må ikkje gløyme den einkle måten å laga mat på.»
1...,163,164,165,166,167,168,169,170,171,172 174,175,176,177,178,179,180,181,182,183,...356
Powered by FlippingBook