Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 175

Lammebog
Langtidssteiking på svak varme gjør kjøttet mørt
og saftig sjøl om det er gjennomsteikt.
DU TRENGER:
1 lammebog
smør
salt og pepper
1 ss sukker
4 dl rødvin
SLIK GJØR DU:
1. Bruk den øverste delen av lammebogen. Gni
kjøttet godt inn med salt og pepper, og legg det i
ei langpanne sammen med en god klatt smør.
2. Ha sukker og rødvin i en kjele, og la det koke
inn til væska begynner å tykne og bli seig.
3. Pensle kjøttet med rødvinssausen, og sett det i
ovnen på 130 °C i 3–4 timer. Pensle kjøttet hver halv-
time under steikingen.
4. Når lammebogen er godt gjennomsteikt, tar du
den ut og lar den hvile litt før du serverer sammen
med en god potetmos.
POTETMOS
DU TRENGER:
500 g poteter
4 sjalottløk
100 g smør
100 g fløte
salt og svart pepper fra kvern
ev. friske urter
SLIK GJØR DU:
1. Kok poteter og sjalottløk til
potetene er møre.
2. Mos poteter og løk med smør
og fløte. Smak til med salt og
pepper, ev. hakkede urter.
173
K J Ø T T T I L M I D D A G
1...,165,166,167,168,169,170,171,172,173,174 176,177,178,179,180,181,182,183,184,185,...356
Powered by FlippingBook