Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 178

Kalv med urtesmør
Entrecôte av kalv er har fin fettmarmorering. Får
du ikke tak i kalv, så bruk en flott, feit nakkekote-
lett av svin.
DU TRENGER:
200 g kjøtt per porsjon
olje
salt og svart pepper
urtesmør
SLIK GJØR DU:
1. Del kjøttet i 5–6 cm store stykker. Ett stykke blir
to porsjoner.
2. Gni inn kjøttet med olje, salt og pepper.
3. Grill stykkene med flatsida ned i 15 minutter på
middels grillvarme.
4. La kjøttet hvile i femminutter, og grill så på den
andre sida i nye 15 minutter.
5. La kjøttet hvile i 15–20 minutter før du deler
stykkene i to og serverer med en god klatt urte-
smør på toppen.
URTESMØR
DU TRENGER:
100 g godt smør
3–4 ss friske, hakkede urter,
f.eks. persille, dill og
koriander
1 ss sitronsaft
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
1. Romtemperer smøret.
2. Rør smøret mykt og finhakk
urtene.
3. Bland alt godt sammen med
sitronsaft og eventuelt litt salt
og pepper.
4. Lag en pølse av smøret, rull
det inn i aluminiumsfolie og la
smøret stivne i kjøleskapet.
K J Ø T T T I L M I D D A G
176
1...,168,169,170,171,172,173,174,175,176,177 179,180,181,182,183,184,185,186,187,188,...356
Powered by FlippingBook