Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 171

Langpanne med kje
Kje er mørt, men denne retten skal likevel ha god
tid i ovnen slik at en til slutt nærmest kan suge
kjøttet av beina. Har du ikke kje, kan du bruke
kyllinglår eller lam i denne gode oppskriften.
DU TRENGER:
1 kg bog, nakke eller lår av kje
litt smør
salt og pepper
saft av 1 sitron
1 persillerot
4–6 gulrøtter
2 løk i grove skiver
3–4 dl fløte
3–4 dl vann
noen små vårgulrøtter
SLIK GJØR DU:
1. Pensle ei langpanne med smør. Del opp kjøttet
i serveringsstykker, og gni dem inn med salt og
pepper og litt sitronsaft.
2. Legg kjøttet i langpanna, og la det brunes pent
i ovnen på 200 °C i 10–20 minutter. Snu det litt
underveis. Ta ut panna, legg i rotgrønnsakene og
løk, og hell over like deler fløte og vann. Legg
noen små vårgulrøtter på toppen. Demp varmen
til 150 °C, og steik videre i drøyt 1 time.
2. Sett hele panna på bordet, og server.
169
K J Ø T T T I L M I D D A G
1...,161,162,163,164,165,166,167,168,169,170 172,173,174,175,176,177,178,179,180,181,...356
Powered by FlippingBook