Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 177

175
Lammeskank i grønnsaker
DU TRENGER:
4 lammeskanker
2–3 gulrøtter
1 sellerirot
2 purrer
2 løk
2 laurbærblad
litt rosmarin
litt salt og pepper
4 tomater
3 dl vann
3 dl rødvin
1 ss sukker
potetmos, se side 173
SLIK GJØR DU:
1. Brun skankene i litt smør i ei romslig gryte, og
ta dem ut.
2. Skjær grønnsakene i grove biter og ha dem
oppi gryta. La surre litt sammen med krydderet,
og ha så oppi finhakkede tomater. Fyll på med
vann og vin så det dekker.
3. Legg lammeskankene i gryta, og la alt sammen
koke i ca. to timer til kjøttet slipper beinet. Kok hel-
ler for lenge enn for kort. Skankene skal være
skikkelig møre, nesten slik at kjøttet kan suges av
beinet.
4. Server lammeskankene med en god potetmos til.
K J Ø T T T I L M I D D A G
Dette er en enkel og rustikk rett som nærmest lager seg sjøl.
1...,167,168,169,170,171,172,173,174,175,176 178,179,180,181,182,183,184,185,186,187,...356
Powered by FlippingBook