167
K J Ø T T T I L M I D D A G
Lammepanne
I denne enkle gryteretten kan du enten bruke res-
ter av lammesteik eller ferskt kjøtt fra bog eller lår.
DU TRENGER:
ca. 800 g lammekjøtt
2 paprikaer
2 store tomater
4 sjalottløk
100 g sopp
smør
timian
persille
salt og pepper
ca. 1 dl tørr sherry
ca. 1 dl vann
ca. 1 dl fløte
SLIK GJØR DU:
1. Del grønnsaker og sopp i biter og la dette surre
i smør i ei panne i noen minutter.
2. Del kjøttet i biter, ha på timian, persille, litt salt
og rikelig med pepper, og steik noen minutter i ei
ny panne.
3. Bland kjøttet sammen med de steikte grønn-
sakene, og kok ut steikepanna med like deler tørr
sherry, vann og fløte. Hell sjyen over kjøtt og
grønnsaker, la det putre et par minutter og smak
til med salt og pepper.