Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 169

167
K J Ø T T T I L M I D D A G
Lammepanne
I denne enkle gryteretten kan du enten bruke res-
ter av lammesteik eller ferskt kjøtt fra bog eller lår.
DU TRENGER:
ca. 800 g lammekjøtt
2 paprikaer
2 store tomater
4 sjalottløk
100 g sopp
smør
timian
persille
salt og pepper
ca. 1 dl tørr sherry
ca. 1 dl vann
ca. 1 dl fløte
SLIK GJØR DU:
1. Del grønnsaker og sopp i biter og la dette surre
i smør i ei panne i noen minutter.
2. Del kjøttet i biter, ha på timian, persille, litt salt
og rikelig med pepper, og steik noen minutter i ei
ny panne.
3. Bland kjøttet sammen med de steikte grønn-
sakene, og kok ut steikepanna med like deler tørr
sherry, vann og fløte. Hell sjyen over kjøtt og
grønnsaker, la det putre et par minutter og smak
til med salt og pepper.
1...,159,160,161,162,163,164,165,166,167,168 170,171,172,173,174,175,176,177,178,179,...356
Powered by FlippingBook