Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 165

163
K J Ø T T T I L M I D D A G
Sprø kyllingpanne
En enkel måte å lage god kylling på, og ikke vær
redd for å bruke mye pepper! Serveres med en
frisk, sprø salat.
DU TRENGER:
1 hel kylling (ca. 2 kg)
salt og pepper
5–6 nypoteter, i båter
olivenolje
frisk timian
SLIK GJØR DU:
1. Del opp kyllingen i passe store porsjonsstykker,
og gni stykkene inn med mye salt og pepper. Når
du synes du har tatt på mye pepper, så ta på litt
til! Legg kyllingen i ei steikepanne sammen med
potetbåtene, og hell over rikelig med olivenolje.
2. Sett panna i ovnen på 180 °C og la den stå i
minst 40 minutter til kyllingen er pent lysebrun.
Ikke snu på kyllingstykkene underveis.
3. Ta ut steikepanna, dryss godt med frisk timian
over kyllingen og middagen er ferdig.
1...,155,156,157,158,159,160,161,162,163,164 166,167,168,169,170,171,172,173,174,175,...356
Powered by FlippingBook