163
K J Ø T T T I L M I D D A G
Sprø kyllingpanne
En enkel måte å lage god kylling på, og ikke vær
redd for å bruke mye pepper! Serveres med en
frisk, sprø salat.
DU TRENGER:
1 hel kylling (ca. 2 kg)
salt og pepper
5–6 nypoteter, i båter
olivenolje
frisk timian
SLIK GJØR DU:
1. Del opp kyllingen i passe store porsjonsstykker,
og gni stykkene inn med mye salt og pepper. Når
du synes du har tatt på mye pepper, så ta på litt
til! Legg kyllingen i ei steikepanne sammen med
potetbåtene, og hell over rikelig med olivenolje.
2. Sett panna i ovnen på 180 °C og la den stå i
minst 40 minutter til kyllingen er pent lysebrun.
Ikke snu på kyllingstykkene underveis.
3. Ta ut steikepanna, dryss godt med frisk timian
over kyllingen og middagen er ferdig.