Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 167

Lammelår med rotgrønnsaker
En klassisk og fin måte å servere lam på.
DU TRENGER:
1 lammelår
salt og pepper
rotgrønnsaker (gulrot, sellerirot, persille,
kålrot), nok til å fylle langpanna
løk
3 dl rødvin
3 dl tørr sherry
3 dl vann
litt smør
SLIK GJØR DU:
1. Gni lammelåret inn med salt og pepper, og sett
det på rist i ei langpanne.
2. Skjær opp rotgrønnsaker og løk i grove ter-
ninger. Hell over rødvin, sherry og vann.
3. Steik først på sterk varme, rundt 225 °C i 10–15
minutter, og skru så ned til 180 °C og steik videre.
4. Øs med jevne mellomrom litt av sjyen over lam-
melåret, dette gir en ekstra god smak.
5. Husk å bruke steiketermometer, og plasser det
slik at det ikke treffer beinet. Ta lammelåret ut ved
62–63 °C. Temperaturen vil stige litt mens kjøttet
hviler.
6. Hell sjyen over i en kjele, og la den koke litt inn.
Rør i litt kaldt smør, og du har en fin sjysaus.
165
K J Ø T T T I L M I D D A G
1...,157,158,159,160,161,162,163,164,165,166 168,169,170,171,172,173,174,175,176,177,...356
Powered by FlippingBook