Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 145

Ishavsrøye i lake
DU TRENGER:
1 hel ishavsrøye
1 gulrot
1 sjalottløk
1 liter vann
1 ss salt
2 laurbærblad
4–5 pepperkorn
TIL SERVERING:
kokte poteter
agurksalat
ev. Sandefjordsmør
SLIK GJØR DU:
1. Start med å koke en god buljong. Skjær gulrot
og sjalottløk i tynne skiver, og ha dette i en kjele
sammen med vann og krydder. Kok opp, og la det
koke i 3–4 minutter. Ta kjelen til side.
2. Del ishavsrøya i passe store serveringsstykker,
legg stykkene i krafta og la dem trekke i rundt 10
minutter på ca. 90 °C. Fisken skal bare trekke, ikke
koke! Ta vare på krafta. Den kan brukes til røye-
suppe dagen etter.
3. Server med gode, kokte poteter, agurksalat og
ev. litt Sandefjordsmør.
SANDEFJORDSMØR
DU TRENGER:
1 dl kremfløte
250 g smør
2—3 ss hakket persille eller
gressløk
salt
SLIK GJØR DU:
Kok opp fløten. Pisk inn smøret
flakvis til sausen er lett og fin,
den skal ikke koke etter at den er
ferdig. Tilsett persille eller gress-
løk. Smak til med salt.
Vil ikke ungene spise «kokt fisk»? Da bør du prøve denne enkle og fristende varianten med ishavsrøye
trukket i en god grønnsakbuljong. Litt Sandefjordsmør smaker godt sammen med fisken.
143
F I S K T I L M I D D A G
1...,135,136,137,138,139,140,141,142,143,144 146,147,148,149,150,151,152,153,154,155,...356
Powered by FlippingBook