Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 127

Sildepanne
Denne sildepanna er laget med hele sild, men du
kan også steike sildefileter på samme måte. En
god gulrotstuing passer godt til.
DU TRENGER:
3 ferske sild
3 ss hvetemel
2 ts salt
1 ts pepper
smør til steiking
timian
poteter og gulrotstuing
SLIK GJØR DU:
1. Vask og skrap skinnet på silda godt, og tørk
dem med tørkepapir. Bland sammen mel, salt og
pepper.
2. Vend silda i melblandingen. Ta en god klatt smør
i steikepanna, og steik på middels temperatur i 3–
4 minutter på en side uten å røre silda. Snu – og
steik videre i nye 3–4 minutter. Demp varmen litt
mot slutten og la silda ligge i panna til kjøttet fint
slipper beinet når du tester med en knivspiss.
3. Dryss over timian, og server med poteter og
nylaget gulrotstuing.
125
F I S K T I L M I D D A G
1...,117,118,119,120,121,122,123,124,125,126 128,129,130,131,132,133,134,135,136,137,...356
Powered by FlippingBook