Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 117

Steikt klippfisk
Klippfisk må vannes ut i 2–3 døgn, ellers kan den
bli for salt. Skift gjerne vann underveis.
DU TRENGER:
600 g beinløs klippfisk, ferdig utvannet
olje
100 g klasetomater
6–8 sjalottløk
10–12 vårløk
smør
salt og pepper
litt kapers
nykokte poteter
SLIK GJØR DU:
1. Del fisken i serveringsstykker, og steik dem i litt
olje i ei middels varm panne.
2. Steik tomater, løk og vårløk i smør til tomatene
er røft brune, og smak til med salt og pepper.
3. Hell blandingen over fisken, og ha over litt
kapers.
4. Server straks, med gode poteter til.
115
F I S K T I L M I D D A G
1...,107,108,109,110,111,112,113,114,115,116 118,119,120,121,122,123,124,125,126,127,...356
Powered by FlippingBook