Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 121

Klippfisksalat
Dette er rett og slett rå klippfisk skåret i tynne
skiver og servert med friske urter og salat, altså
en slags klippfisksushi. Absolutt verdt å prøve!
DU TRENGER
utvannet klippfisk
friske urter, f.eks. kjørvel og persille
litt grønn salat
små tomater
olivenolje
noen dråper balsamico
SLIK GJØR DU:
1. Pass på at klippfisken er godt utvannet. Helst 1
døgn per centimeter tjukkelse på fisken.
2. Skjær ut en skinn- og beinfri filet av den fineste
delen av fisken. Skjær så fileten i tynne skiver.
3. Del de små tomatene i skiver eller båter, og
legg dem utover på et fat eller tallerken. Legg de
tynne klippfiskskivene over.
4. Legg på rikelig med friske urter og små blader
grønn salat. Ha på godt med olivenolje og drypp
over litt balsamico til slutt.
Bakt klippfisk
Når Brimi lager klippfisk, vil han helst lage den
enklest mulig og framheve den gode smaken.
Denne delikate retten er veldig enkel, men smaker
som den fineste festmat.
DU TRENGER:
1 kg ryggfilet av utvannet klippfisk
3–4 sjalottløk
litt ramsløkpuré (eller puré av ruccolasalat)
rikelig med olivenolje
timian
SLIK GJØR DU:
1. Del fileten i to like store stykker, og legg dem i
ei ildfast form.
2. Hakk løken og legg rundt fisken, og smør litt
ramsløkpuré over hvert stykke. Strø over frisk
timian.
3. Bak i ovn på 200 °C i 12–14 minutter til fisken
flaker seg. Da er klippfisken klar til servering.
119
F I S K T I L M I D D A G
Eg kan jobbe i fleire år med detaljer til ein og
såmå retten. Det er der utfordringa ligg; – å gjera
det såmå uppatt i mårgå – berre lite grann betre.
1...,111,112,113,114,115,116,117,118,119,120 122,123,124,125,126,127,128,129,130,131,...356
Powered by FlippingBook