Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 123

Makrell med grønn saus
Makrellen kan godt legges rett på grillen, men
smaker ekstra godt dersom den er marinert i
noen timer før grillingen.
DU TRENGER:
4 små makreller (ca. 1 kg)
20 g salt
rikelig med frisk dill
5–6 sjalottløk, i skiver
litt frisk koriander
SLIK GJØR DU:
1. Rens makrellene og ta ut filetene.
2. Legg filetene kjøtt mot kjøtt, og fordel salt, dill,
løk og koriander mellom lagene.
3. Knytt to og to fileter sammen med hyssing, og
la dem ligge i en pose i kjøleskap i 3–4 timer.
4. Grill makrellpakkene i 4–5 minutter på hver
side, og server med en grønn urtesaus til.
GRØNN URTESAUS
DU TRENGER
2 sjalottløk
3 dl fløte
persille, dill, koriander og
vårløk
SLIK GJØR DU:
1. Finhakk sjalottløken.
2. Kok opp fløten sammen med
løken.
3. Ha i urtene, og kjør alt i en food
processor til en fin, jevn blanding.
4. Lun sausen i en kjele før ser-
vering, og smak til med litt salt.
121
F I S K T I L M I D D A G
1...,113,114,115,116,117,118,119,120,121,122 124,125,126,127,128,129,130,131,132,133,...356
Powered by FlippingBook