Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 114

Steikt torsk
DU TRENGER:
1 kg torskeloin (rygg)
saltlake (10 %)
olje og smør til steiking
8–10 mandelpoteter
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
1. Legg torskeryggen i 10 % saltlake i 7–8 mi-
nutter. Da blir den fast, og lettere å steike. Saltlake
lager du ved å røre ut 100 g salt i 1 liter kaldt vann.
2. Tørk fisken godt, og del den i passe store por-
sjonsstykker. Steik fisken i olje på sterk varme,
med skinnsida ned. Skinnet skal bli sprøtt og
godt. Når du ser at kjøttet har fått en hvitere farge
halvveis opp på fiskestykket, tar du litt smør i
panna og skrur ned til litt under middels varme.
Steik fisken videre i 2–3 minutter, snu kjapt og
trekk panna til side.
3. Kok mandelpotetene møre, og ta vare på koke-
vannet. La potene stå på plata på lav varme til de
er tørre.
4. Press potetene gjennom en vanlig sikt med en
skje, og ha massen oppi kjelen igjen. Spe med
kokevannet, og smak til med salt og pepper til
slutt.
5. Server torsken med mandelpotetpureen og
godt brunet smør.
Denne sprøsteikte torsken smaker ekstra godt med møre terninger av gulrot og kålrot varmet opp i litt
persillesmør.
F I S K T I L M I D D A G
112
1...,104,105,106,107,108,109,110,111,112,113 115,116,117,118,119,120,121,122,123,124,...356
Powered by FlippingBook