Arne Brimis store kokebok fra Vianvang - Gyldendal Forlag - page 109

Gravet reinsdyr- eller hjortefilet
Serveres med en saus av rømme og bær, eller
rømme blandet med litt skogsbæryoghurt.
DU TRENGER:
½ kg ytrefilet av reinsdyr eller hjort
3 ts sukker
3 ts salt
½ ts grovmalt hvit pepper
4 ss finhakkede einerskudd
1 gulrot, i tynne skiver
4 ss finhakket purre
2 ss finhakket peppermynte
2–3 ss bringebæreddik
SLIK GJØR DU:
1. Bland sammen sukker, salt og pepper, og strø
halvdelen utover et fat.
2. Bland sammen grønnsaker og eddik, og dryss
halvdelen av grønnsaksblandingen over.
3. Legg kjøttet på, og strø over resten av krydderet
og ha over resten av grønnsaksblandingen. Drypp
bringebæreddik over.
4. La filetene ligge under lett press i to døgn.
107
S M Å R E T T E R , F O R R E T T E R O G S U P P E R
1...,99,100,101,102,103,104,105,106,107,108 110,111,112,113,114,115,116,117,118,119,...356
Powered by FlippingBook